Tips voor veilig mobiel bankieren

Tips voor veilig mobiel bankieren

Overal en altijd online! Tegenwoordig kan je met je smartphone overal surfen en bestaat er voor alles een app. Ook je app van je bank is dus altijd beschikbaar. Misschien heb jij je al afgevraagd of dit wel zo veilig is. Worden je gegevens goed bewaard? Of loop je hierdoor een groot risico tot het verliezen van je gegevens? Geen zorgen! Wij geven je enkele tips voor veilig mobiel bankieren!

Een goede start

Het instellen van een goed wachtwoord is een goede start! Bij het installeren van de app van je bank moet je altijd eerst een wachtwoord kiezen. Denk goed na over dit wachtwoord! Kies zeker niets dat je al ergens anders gebruikt en wissel af tussen letters, cijfers en eventueel speciale tekens. Ben je bang dat je je wachtwoord zal vergeten? Probeer dit trucje eens: “Ike2wbvmv”. Op het eerste zicht lijkt dit een moeilijk wachtwoord maar er zit een betekenis achter: “Ik Koop Elke 2 Weken Bloemen Voor Mijn Vrouw”. Kies maar een zinnetje wat het best bij je past.

Tips-voor-veilig-mobiel-bankieren.Wachtwoord

Bij het starten van je applicatie kan je ook al heel wat instellingen vastzetten. Zo is het geen slecht idee om een maximumbedrag voor overschrijvingen in te stellen. Zo ben je altijd zeker dat er geen enorme bedragen van je rekening kunnen gaan. Je kan er ook voor zorgen dat je alleen overschrijvingen kan doen naar rekeningnummers die je hebt opgeslagen. Meestal worden deze instellingen al automatisch toegepast door je bank zelf maar je kan deze aanpassingen ook zelf doen.

Regelmaat

Gebruik regelmatig de app. Zo onthoud je makkelijker je wachtwoord en hou je je rekeningen in de gaten. Als je dan iets vreemds opmerkt, kan je dit onmiddellijk melden aan je bank. Update ook steevast de software van je smartphone. Deze updates zorgen vaak voor een verbetering van de veiligheid en dus nog minder kans op misbruik.

Bovendien is het goed om altijd om een beveiligd Wifi-Netwerk te gebruiken. Dit geeft meer bescherming voor niet alleen je bankapp maar voor al je gegevens op jouw smartphone.

Sluit goed af

Na het gebruik van je bankapp sluit je die best altijd volledig af. Dit door je eerst uit te loggen en daarna de applicatie volledig te sluiten op je smartphone. Sluit ook je gsm zelf af en zorg voor een vergrendelcode. Zo kunnen je vrienden en familie niet in je gsm gaan rondneuzen. Want niet alleen je bankgegevens maar ook die gênante foto toon je toch liever niet!

Tips-voor-veilig-mobiel-bankieren.Uitloggen

Met deze tips voor veilig mobiel bankieren kan je met een gerust hart altijd en overal betalen. Al moet je wel oppassen dat je rekening niet volledig leeg geraakt aan al die mooie nieuwe spullen die overal online te vinden zijn.

Laat hier je reactie achter.