Top 5 lentebestemmingen in Europa

Top 5 lentebestemmingen in Europa

Wil je er even tussenuit tijdens de lente? Met deze top 5 lentebestemmingen in Europa geven we je alvast heel wat inspiratie! We selecteerden voor jou 5 mooie plaatsen in Europa waar je al kan genieten van de mooie fauna en flora en het begin van het mooie weer.

1. Toscane, Italië

Toscane heeft heel wat te bieden! Je bezoekt hier grote cultuursteden maar evengoed gezellige en charmante dorpjes. Waar je ook naartoe gaat, één ding hebben alle plaatsen in Toscane gemeen: het eten en de wijn zijn er super! Toscane tijdens de lente is perfect door de aangename temperaturen. Zeker als je niet houdt van een drukkende warmte, dan is de lente een goede periode om hier naartoe te trekken. Er zijn veel minder toeristen aanwezig én je hotelkamer zal minder kosten. Alleen maar voordelen dus!

Top-5-lentebestemmingen-in-Europa.Toscane

2. Schotse Hooglanden

Dit gedeelte van het Verenigd Koninkrijk is een prachtig gebied met grandioze bergen, bossen en mooie meren. In het dun bevolkte stuk land valt er heel wat te beleven. Een van de dingen dat je kan doen in de Schotse Hooglanden is gezellig wandelen langs de kustlijn. Langs deze weg vind je hoge kliffen, grote meren, verschillende grotten en stranden waar je een aantal zeldzame zoogdieren kan spotten. Tijdens de lente valt hier het minste regen dus het ideale moment om hier heen te trekken!

Top-5-lentebestemmingen-in-Europa.Schotse-Hooglanden

3. Keukenhof, Nederland

Elke lente opent het grootste bloemenpark ter wereld, het Keukenhof, haar deuren. Er is geen enkele andere plek waar je zo een grote zee van bloemen kan terugvinden. In het Keukenhof worden er ieder jaar meer dan 7 miljoen bloembollen geplant. De vele tuinen en vier prachtige paviljoens tonen een geweldige verzameling tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en vele andere bloemen. Je wordt overdonderd door alle prachtige geuren en kleuren. Elk jaar wordt het park in een volledig nieuw thema aangekleed. Dit zorgt elk jaar voor een nieuwe beleving. De lente is ook de enige periode dat het park open is want tulpen bloeien alleen van half maart tot half mei. 
Zeker en vast een topbestemming tijdens de lente, en kon dus zeker niet ontbreken in deze lijst met top 5 lentebestemmingen in Europa!

Top-5-lentebestemmingen-in-Europa.Keukenhof

4. Algarve, Portugal

Wat de Algarve zo bijzonder maakt is de afwisseling van hoge rotsen en idyllische strandjes langs het kustgebied. De badplaatsen rondom zijn sfeervol en redelijk kleinschalig maar worden in de zomermaanden overstroomd door een massa toeristen waardoor het erg druk kan zijn. Wie de schoonheid van de Algarve wil ontdekken kan dus evengoed in de lente eens een bezoekje brengen. De temperaturen schommelen er overdag tussen de 18°C en 25°C. ’s Avonds koelt het iets af, maar je kan nog steeds lekker buiten eten. Ben je een golfer? Dan is de Algarve zeker iets voor jou! De vele golfbanen die verspreid door de Algarve liggen, zorgen dat golfliefhebbers vanuit heel Europa en verder naar hier komen om een balletje te slaan.

Top-5-lentebestemmingen-in-Europa.Algarve

5. Andalusië, Spanje

Maart, april en mei zijn de mooiste maanden van het jaar in Andalusië. De vogeltjes beginnen te zingen en alles staat in bloei. In Andalusië is er heel wat te beleven. Je kan er gaan paardrijden, duiken, fietsen, golfen en zelfs pretparken bezoeken. Kortom, een heel gezellige en rustgevende regio om volop tot rust te komen!

Top-5-lentebestemmingen.Andalusie

Je hoeft niet perse tijdens de zomermaanden op reis te gaan om te mooiste plekjes te ontdekken. Deze top 5 lentebestemmingen in Europa zijn zeker en vast de moeite waard!

Laat hier je reactie achter.