Top 5 winkelsteden Europa

Top 5 winkelsteden Europa

Ben jij een echte shopaholic? Dan zijn onderstaande steden echt wel iets voor jou. In ons overzicht van top 5 winkelsteden van Europa krijg je een duidelijker beeld van de leukste en hipste winkelsteden van Europa. Lees dus zeker onze top 5 winkelsteden Europa.

Londen, Engeland

Londen is de absolute nummer één stad in Europa om eens lekker te gaan shoppen. De bekendste winkelstraat in één van leukste winkelsteden Europa is ongetwijfeld Oxford Street. Deze straat is twee kilometer lang en internationale ketens zoals Topshop en Primark hebben er een filiaal gevestigd. Naast Oxford Street is er ook nog het iets stijlvollere Regent Street waar je de duurdere winkels tegenkomt.

Naast deze twee leuke winkelstraten kan je je ook uitleven in Convent Garden Market, Brick Lane Market, Notting Hill, Camden Market en Savile Row. Dit zijn één voor één gezellige winkelstraten. Door dit grote aanbod komt elke shopper aan zijn trekken in deze prachtig (winkel)stad.

winkelsteden europa

Barcelona, Spanje

De eerste belangrijke winkelstad in Spanje is Barcelona. De stad van Gaudi kan je op dezelfde voet plaatsen als Madrid qua winkelmogelijkheden. Langs de ene kant vind je er tal van grote internationale ketens, kleine leuke Spaanse souvenirwinkels en ambachtelijke producten terwijl je langs de andere kant exclusieve winkels tegenkomt.

Daarnaast is de stad zelf om van te smullen. Naast de prachtige gebouwen en pleinen heb je de Ramblas. De Ramblas is een gezellige straat van ruim één kilometer die wordt omgeven door tapasbars, leuke winkels, talloze kraampjes en restaurants. Ook de straatartiesten geven er het beste van zichzelf met verschillende acts en bijhorende (prachtige) kostuums.

winkelsteden van europa

Parijs, Frankrijk

Voor de derde stad in ons lijstje winkelsteden van Europa kozen we voor de stad aan de Seine, namelijk de Franse hoofdstad Parijs. De lichtstad staat gekend om zijn verlichte Eiffeltoren, romantische boottochten op de Seine of charmante wandelingen doorheen pittoreske straatjes.

De Franse hoofdstad bezit heel wat exclusieve kleding- en juwelierszaken zoals het bekende Gucci of Cartier. Daarnaast zijn er ook de bekende winkelplaatsen Galeries Lafayette en Le Printemps. Zoek je iets gezelligere plaatsen? Dan neem je best eens een kijkje op de gezellige vlooienmarkten of zoek je de kleine boetiekjes op. Onder andere Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen is een bekende vlooienmarkt. Dit is de bekendste vlooienmarkt van Parijs die bestaat uit 15 kleine markten waar je onder andere antieke meubels, sieraden, kunst en kledij kan kopen.

europa winkelsteden

Milaan, Italië

Wanneer je de woorden mode en design moet linken aan een stad, dan kom je automatisch uit bij het Italiaanse Milaan. Deze stad wordt algemeen gezien als dé Europese hoofdstad van mode en design en het is dus het mekka voor exclusieve ontwerpers.

In tegenstelling van wat je zou verwachten is deze modestad niet enkel weggelegd voor de rijkeren onder ons. Je vindt er natuurlijk heel wat exclusieve en dure winkels maar ook veel betaalbare winkels. De Via Dante, Corso Vittorio Emanuele en de Corso Buenos Aires zijn enkele straten waar je naar hartenlust kan shoppen zonder met een lege bankrekening te moeten thuiskomen.

Zoek je unieke producten die je nergens anders vindt? Dan breng je best een bezoekje aan de Corso di Porta Ticinese. In deze winkelstraat vind je heel wat exclusieve accessoires om je huis in te richten. De beste tijdstippen van het jaar om in Milaan te shoppen zijn januari of juli. Tijdens deze periode is het uitverkoop in deze prachtige stad.

winkelsteden in europa

Madrid, Spanje

Afronden doen we met de Spaanse hoofdstad Madrid. In deze stad vind je een échte mix van verschillende internationale winkelketens en authentieke Spaanse winkeltjes. Voor de laatste modetrends trek je best naar de wijk Salamanca. Hier tref je enkele trendy modezaken. De bekendste winkelstraat is dan weer de Gran Calle Via. In deze winkelstad vind je heel wat betaalbare winkelketens zoals Zara en H&M.

shopsteden europa

Laat hier je reactie achter.