Veilig zonnen doe je met deze tips!

Veilig zonnen doe je met deze tips!

Dagelijks komen we in aanraking met uv-stralen, ook wanneer het buiten bewolkt lijkt. Huidspecialisten raden dan ook aan om dagelijks zonnecrème te smeren. Wanneer we zonnen worden we blootgesteld aan een grote hoeveelheid uv-licht, hetgeen zeer schadelijk kan zijn voor de huid. Met onze tips leer je veilig zonnen en wordt de huidschade beperkt.

Via de volgende tips beperk je zoveel mogelijk de schade aangericht door het zonnen.

Zoek de zon op maar doe het met mate

Telkens je je in de zon begeeft, verhoog je de kans op huidvlekken en rimpels. Zorg dus voor voldoende afwisseling tussen zon en schaduw. Er zijn bepaalde uren waarop de zon zeer schadelijk is. Het is belangrijk om tijdens deze uren de zon te vermijden en om die tijd in de schaduw door te brengen. Gedurende de overige uren kan je wel veilig zonnen met onze tips.

Gebruik een geschikte zonnebrandcrème voor jouw huid

Veilig zonnen gaat uiteraard gepaard met een aangepaste zonnebrandcrème. Een bleke huid zal over het algemeen veel sneller verbranden dan een donkere huid. De zonnecrème voor beide huidtypes zal dus uiteraard verschillen. Bij een bleke huid is een zonnebrandcrème met factor 50 aangeraden.
veilig zonnen met deze tips

Smeer vaak genoeg

Zonnebrandcrème verdwijnt van de huid door allerlei factoren zoals zwemmen en zweten. Daarom is het aangeraden om het insmeren voldoende te herhalen. Er wordt over het algemeen aangeraden om je maximaal om de 2 uur opnieuw in te smeren.

Breng de zonnecrème voldoende lang op voorhand aan

Zonnebrandcrème werkt niet direct. Om die reden wordt er aangeraden om de zonnecrème een half uurtje op voorhand aan te brengen.

Bescherm je hoofd en ogen

Om een zonnesteek te vermijden, is het aangeraden om een hoofddeksel te dragen. Op die manier wordt je hoofd beschermd. Ook is het aangeraden om je ogen te beschermen tegen het felle licht. Een ideaal middel om je ogen te beschermen is een zonnebril met uv-filter.

Zonlicht is ook goed voor jou

Zonlicht biedt de mens vitamine D. Vitamine D krijgt men namelijk niet makkelijk binnen via voeding. Ook heeft vitamine D invloed op onze hormonen. Om die reden biedt de zon dus zeker ook voordelen. Om voldoende vitamine D te krijgen, hoef je echter geen volledige dagen in zonlicht te liggen. Dagelijks 15 minuutjes zonlicht is al voldoende. Wil je toch veel tijd in de zon doorbrengen? Dan kan je dankzij dit artikel veilig zonnen. Heb je te lang in de zon gelegen of onvoldoende gesmeerd? Hier kan je tips lezen tegen een verbrande huid.

Laat hier je reactie achter.