Een verkoudheid voorkomen met enkele tips

Een verkoudheid voorkomen met enkele tips

De herfst is in het land en de winter komt steeds dichterbij. Logischerwijs steken de verkoudheden de kop op. Maar hoe kan je nu juist een verkoudheid voorkomen? Hieronder vind je een aantal gezondheidstips op een rijtje. Zo kan je de herfst en de komende winter misschien wel doorkomen zonder verkoudheid.

1. Gezond eten

Gezond en goed eten staan overal bovenaan in de lijstjes. Je lichaam maakt zich op deze manier sterk tegen mogelijke aanvallen van virussen en microben. Het grillige weer zorgt ervoor dat je veel minder vitamine D, afkomstig van het alom geprezen zonnetje, binnenkrijgt.

Wortelen, pompoen, rode biet, koolraap en andere herfstgebonden groenten zijn zeer goed voor je lichaam. Kolen en broccoli versterken zelfs het immuunsysteem. Bij Hello Fresh krijg je iedere week een box toegestuurd met ingrediënten voor 3 of 5 gezonde maaltijden. Neem dus zeker even een kijkje.

2. Sporten

Sporten is goed voor het lichaam. Als je voldoende sport ondersteun je jouw immuunsysteem. Dertig minuten per dag is ideaal om ziektes te voorkomen. Leuke én hippe sportschoenen maken dit natuurlijk nog dat tikkeltje toffer. Sarenza heeft een groot aanbod van modellen in allerlei kleuren en maten.

3. Warme kledij

Het belangrijkste bij koud weer is dat jouw handen, voeten en hoofd goed bedekt zijn en het steeds warm hebben. Jouw lichaamstemperatuur daalt het snelst via je schedel en dus is het belangrijk om deze te beschermen. Vermijd synthetische stoffen bij het kiezen van winterkleren. In deze kleren ga je sneller zweten waardoor de vochtigheid kan zorgen dat je sneller verkouden wordt. Warme pulls, cardigans en wollen jassen vind je ongetwijfeld bij Zalando, een verkoudheid verhelpen gaat zo veel beter!

4. Een goede nachtrust

Een goede nachtrust en een goed bed zijn essentieel. Jouw lichaam kan ’s nachts herstellen en heeft dus nood aan voldoende rust. Wetenschappers bewezen dat je minimum vijf uur nachtrust nodig hebt. Indien dit niet zo is maak je dubbel zoveel kans om een verkoudheid op te lopen. Er vanavond eens op tijd inkruipen en zo een verkoudheid voorkomen lijkt ons dus geen reuzegek idee.

Laat hier je reactie achter.