Handverzorging stappenplan

Handverzorging stappenplan

Met het koude weer van de laatste dagen krijgen je handen het zwaarder te verduren dan normaal. Je bent er voortdurend mee in de weer, maar je vergeet ze vaak te verzorgen. De rug van onze handen is heel zacht en dun en kan dan ook snel gaan rimpelen zonder verzorging. Onze handpalm daarentegen heeft geen talgklieren waardoor hij sneller droog en ruw kan aanvoelen. Toch is het belangrijk dat je in elk seizoen je handverzorging aanpast. En vooral als het veel kouder wordt in de herfst en winter. Om jou te helpen, hebben we een handverzorging stappenplan opgesteld en dat delen we graag met jou!

Stap 1: nagels reinigen

Het begin van verzorgde handen zijn uiteraard propere nagels. Hangen er nog restjes nagellak aan? Dan verwijder je deze best eerst met nagellakremover. Deze vind je van verschillende merken bij bol.com terug.

Stap 2: nagels vijlen

Als je vaak last hebt van gespleten of gescheurde nagels, dan moet je regelmatig vijlen. Zo hou je je nagels in vorm. Kies ook eerder voor een houten of glazen vijl. Metalen vijlen zijn veel harder en beschadigen de nagel meer.

handverzorging tips

Stap 3: nagelriemen verzorgen

In een handverzorging stappenplan hoort ook de verzorging van je nagelriemen. Gezonde nagelriemen zorgen namelijk voor gezonde nagels. Je moet ze eerst zacht maken door ze 5 à 10 minuten onder te dompelen in lauwwarm water met een beetje zeep. Losse velletjes kan je nadien eraf knippen. Als je nagelriemen ver over je nagel liggen, dan duw je ze beter eerst naar achteren met een wattenstaafje of bokkenpootje. Hierna kan je best wat nagelriemolie gebruiken.

Stap 4: scrubben

Scrubben is belangrijk om dode huidcellen te verwijderen. Toch let je best op en wrijf je best niet te hard omdat onze huid aan onze handen dunner is dan op de rest van ons lichaam. Verschillende handscrubs vind je terug bij Rituals.

stappenplan handen

Stap 5: handcrème

In deze laatste stap gaan we uiteraard aan de slag met de handcrème. Neem een beetje uit de pot of tube en smeer het uit op je handen. De meeste handcrèmes trekken snel in. Een overzicht vind je terug in de webshop van Ici Paris XL.

Met dit handverzorging stappenplan kan je volledig de herfst en zelfs winter door!

Laat hier je reactie achter.