Handverzorging stappenplan

Handverzorging stappenplan

Met het koude weer van de laatste dagen krijgen je handen het zwaarder te verduren dan normaal. Je bent er voortdurend mee in de weer, maar je vergeet ze vaak te verzorgen. De rug van onze handen is heel zacht en dun en kan dan ook snel gaan rimpelen zonder verzorging. Onze handpalm daarentegen heeft geen talgklieren waardoor hij sneller droog en ruw kan aanvoelen. Toch is het belangrijk dat je in elk seizoen je handverzorging aanpast. En vooral in de herfst en winter, als het veel kouder is buiten. Om jou te helpen, hebben we een handverzorging stappenplan opgesteld en dat delen we graag met jou!

Stap 1: nagels reinigen

Het begin van verzorgde handen zijn uiteraard propere nagels. Hangen er nog restjes nagellak aan? Dan verwijder je deze best eerst met dissolvant. Deze vind je van verschillende merken bij bol.com terug.

Stap 2: nagels vijlen

Als je vaak last hebt van gespleten of gescheurde nagels, dan moet je regelmatig vijlen. Zo hou je je nagels in vorm. Kies ook eerder voor een houten of glazen vijl, dan voor een metalen, want deze zijn veel harder en beschadigen de nagel meer.

handverzorging tips

Stap 3: nagelriemen verzorgen

In een handverzorging stappenplan hoort ook de verzorging van je nagelriemen. Gezonde nagelriemen zorgen namelijk voor gezonde nagels. Je moet ze eerst zacht maken door ze 5 à 10 minuten onder te dompelen in lauwwarm water en een beetje zeep. Losse velletjes kan je nadien eraf knippen. Als je nagelriemen ver over je nagel liggen, dan duw je ze beter eerst naar achteren met een wattenstaafje of bokkenpootje. Hierna kan je best wat nagelriemolie gebruiken.

Stap 4: scrubben

Scrubben is belangrijk om dode huidcellen te verwijderen. Toch doe je dat best niet te hard aan je handen, omdat deze huid niet zo heel dik is. Verschillende handscrubs vind je terug bij Rituals.

stappenplan handen

Stap 5: handcrème

In deze laatste stap gaan we uiteraard aan de slag met de handcrème. Neem een beetje uit de pot of tube en smeer het uit op je handen. De meeste handcrèmes trekken snel in. Een overzicht vind je terug in de webshop van Ici Paris XL.

Met dit handverzorging stappenplan kan je volledig de herfst en zelfs winter door!

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *