Voordelen yoga: waarom aan yoga doen gezond is!

Voordelen yoga: waarom aan yoga doen gezond is!

Wil je graag wat sportiever zijn in jouw vrije tijd of lekker tot rust komen? Denk eens aan yoga! In dit artikel lees je verschillende voordelen. Yoga is dus helemaal niet saai, het is juist gezond voor jouw lichaam én geest.

Goed voor hart en bloedvaten

Door zachte en lichte yoga-oefeningen te doen kun je de zuurstofopname in jouw bloed verhogen, je uithouding verbeteren en je hartritme verlagen. Bovendien zorgen bepaalde houdingen dat je beter gaat ademen en de bloedcirculatie verbetert. Hierdoor kan zuurstofrijk bloed makkelijker de cellen van jouw lichaam bereiken.

Gewicht onder controle

Lenigheid voordelen yoga

Door aan yoga te doen kun je je gewicht onder controle krijgen en kun je misschien zelfs enkele kilo’s kwijtraken. Bovendien zullen de verschillende poses er op termijn voor zorgen dat je pezen en spieren worden uitgerekt waardoor je leniger zult worden en meer spierkracht zult ontwikkelen.

Pijn verzachtend

Door aan yoga te doen kun je pijn verzachten. Yoga is dus ook ideaal voor mensen die nek- en rugklachten hebben door bijvoorbeeld een hele dag stil te zitten aan een bureau. Probeer eens enkele yoga-oefeningen en merk het verschil.

Mentale rust

Yoga heeft niet alleen op jouw lichaam veel voordelen. Yoga kan ook helpen met het brengen van mentale rust. Door de verschillende oefeningen zul je je concentreren op het heden. Niet alleen zul je stress kunnen verminderen wat tegelijk zorgt voor een betere spijsvertering en immuunsysteem, het zal ook zorgen voor innerlijke rust en meer zelfvertrouwen.

Goed tijdens een zwangerschap

zwangerschap voordelen yoga

Wanneer je de beschreven voordelen leest kun je al denken dat yoga ook goed is wanneer je zwanger bent. Het gaat dan vooral over voordelen op je hormonaal stelsel. Je zult het niet enkel merken aan jouw eigen lichaam maar ook de baby merkt hier de voordelen van. Buiten de grote spreidstand zul je zeer veel oefeningen kunnen doen. Niet voor niets worden er vaak speciale sessies voor zwangerschapsyoga georganiseerd.

Yoga biedt veel voordelen. Yoga kan niet alleen zorgen voor jouw fysieke gezondheid maar ook voor jouw mentaal welzijn. Ben je nu helemaal gebeten door de yogamicrobe? Dan heb je best ook een goede uitrustig. Bij Bol.com vind je verschillende artikelen die specifiek bestemd zijn om aan yoga te doen. Zo vind je verschillende yogamatten of een uitgebreid assortiment yogakleding.
Zoek je ook tips om beter te ontspannen of positiever door het leven te gaan. Neem een kijkje en ontdek het allemaal!

Laat hier je reactie achter.