Voordelige citytrips

Voordelige citytrips

Tijdens de lente kan iedereen wel enkele dagjes vakantie gebruiken. Heb je een beperkt budget? Zo’n citytrip hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Welke landen zijn goedkoop en de moeite waard om naartoe te gaan? Wij zetten enkele voordelige citytrips op een rij.

Boedapest

Hou je ervan om op reis een vleugje geschiedenis op te snuiven? Reis dan naar Boedapest! Hier vind je verschillende mooie gebouwen zoals de Staatsopera en de Burcht van Boeda. Boedapest is ook bekend voor haar bladgoud. Dat vind je ook in de historische gebouwen terug waar je een combinatie van klassiek en modern kan aanschouwen.

Boedapest is eveneens voor wandelaars een ideale bestemming. Maak een prachtige wandeling langs de Donau en maak als een pauze een stop in één van de toffe koffiehuizen.

Voordelige-citytrips.Boedapest

Lille

Kunstliefhebbers en shopaholics kunnen terecht in Rijsel. Ver reizen hoef je niet te doen want Rijsel ligt net over de grens van België. Je kan er lekker gaan eten in verschillende restaurants en gezellig wandelen tussen de charmante en gedecoreerde gevels. Zo kom je volledig tot rust. Ook shopaholics kunnen hier hun hart ophalen. Je vindt er luxeuze en kleine, gezellige winkeltjes. Voor de kunstliefhebber zijn er verschillende musea die je kan bezoeken. Zo is er het museum Le Palais des Beaux-Arts of het prachtige Art Deco museum La Piscine in Roubaix.

Voordelige-citytrips.Lille

Venetië

Venetië… De stad van de liefde. Een voordelige citytrip waar je verschillende dingen kan bezichtigen. Van historische gebouwen, kanalen met gondels tot prachtige bruggetjes en pleinen. En dat allemaal terwijl het zonnetje schijnt. Het kan allemaal in een rustige omgeving want auto’s zijn veel minder aanwezig in deze stad.  Venetië moet je toch minstens één keer in je leven hebben gezien.

Voordelige-citytrips.Venetie

Maastricht

Voor de rust moet je in Maastricht zijn. Kom genieten van de gezellige terrasjes op de prachtige pleinen. Maar natuurlijk kan je ook gezellig shoppen in Maastricht. In de buurt van Wyck kan je profiteren van mode, antiek, kunst, design en gastronomie. De meest exclusieve boetiekjes vind je dan weer in de buurt van de Stokstraat. Je kan op verschillende manieren naar Maastricht reizen. Met de trein, bus of fiets, maar ook met de auto is heel gemakkelijk. Je vindt er genoeg parkeerplaatsen om je auto kwijt te geraken.

Voordelige-citytrips.Maastricht

Berlijn

Jong en oud kan in Berlijn terecht. Heel mooi om hier te bezichtigen zijn de prachtige parken zoals het reusachtige ‘Tiergarten’. Jongeren kunnen zich volledig uitleven in de toffe uitgaansbuurten en voor het oudere publiek is er de rijke en gevarieerde cultuur. Als dat nog niet genoeg is voor jou, organiseert Berlijn ook heel vaak evenementen zoals tentoonstellingen, parades, theatervoorstellingen… In Berlijn zal je je geen seconde vervelen.

Voordelige-citytrips.Berlijn

Dankzij deze voordelige citytrips kan je genieten, maar hoef je je geen zorgen te maken over je budget.

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *