Welke activity tracker kiezen?

Welke activity tracker kiezen?

In veel sportcentra wordt een activity tracker al snel aangeraden en ook veel niet-sporters dragen het gadget. Veel mensen hebben een positieve ervaring met het product en gebruiken het dagelijks. Er bestaan al zoveel verschillende modellen, maar welke activity tracker kiezen kan een lastige beslissing zijn. Hier vind je alvast 3 goede keuzes!

Wat doet een activity tracker precies?

Een activity tracker is een apparaat dat je rond je pols draagt zoals een horloge. Het meet de verschillende activiteiten van je lichaam. Het meet het aantal stappen die je neemt, je hartslag, hoeveel calorieën je verbrandt en soms zelfs hoelang en hoe goed je slaapt. Hoe meer parameters je wilt op je activity tracker, hoe hoger de prijs.

welke activity tracker kiezen

De populairste activity tracker

De populairste blijkt volgens velen ook de beste activity tracker te zijn. De Fitbit charge 3 is het laatste nieuwe model van het merk Fitbit. Hij is perfect voor als je op zoek bent naar een uitgebreide activity tracker. Hij is geschikt om mee te gaan zwemmen, registreert je slaappatroon en hij meet je hartslag, aantal stappen en calorieverbruik. Hij heeft ook een GPS in combinatie met je smartphone en toont binnenkomende berichtjes en telefoontjes. Naast het feit dat hij je stappen telt, herkent hij ook je gelopen traptreden. De Fitbit is ook schokbestendig, stofdicht en heeft een stopwatch. Naast de vele functies is de Fitbit charge 3 best prijzig. Als je alle bovenstaande parameters echt nodig hebt, dan is dit wel de beste activity tracker voor jou.

De middelmaat

De Samsung Galaxy fit e  is een goed toestel voor als je op zoek bent naar de standaard parameters met niet teveel extra’s en voor een goede prijs. Hij heeft een hartslagmeter, stappenteller en detecteert wanneer je wandelt, hardloopt of actief sport. Een klein nadeel van de Samsung Galaxy fit e is dat hij te allen tijde verbonden moet zijn met je smartphone om hem te kunnen gebruiken. Als je geen smartphone hebt, is dit geen activity tracker voor jou.

De goedkoopste met beste reviews

De goedkoopste activity tracker met bijna evenveel functies als de Fitbit is de Xiaomi Mi Band 4. Dit toestel heeft enorm veel goede reviews en zou bijna hetzelfde zijn als de Fitbit, maar dan veel goedkoper. Het scherm is wel een stuk kleiner, waardoor het misschien moeilijker is om te lezen. Bij deze activity tracker zul je iets waakzamer moeten zijn of je het originele product ontvangt. Er zijn namelijk veel namaakproducten op de markt, maar via sites zoals Bol.com hoef je je geen zorgen te maken.

Welke activity tracker kiezen kan een lastig dilemma zijn. Voor veel parameters op je toestel betaal je meer geld, maar met onze laatste optie zie je ook dat het goedkoper kan.

Start een HIIT-training en track je trainingssessies met één van bovenstaande activity trackers.

Laat hier je reactie achter.