Welk kleurtype ben jij?

Welk kleurtype ben jij?

Het overkomt de meeste vrouwen wel eens vaker: diene ene blouse die je er maar flets laat uitzien en dat rode jurkje waar je dan weer fantastisch mee staat. Afhankelijk van je huidskleur, haarkleur en de kleur van je ogen staan sommige kleuren je beter dan andere. Voor velen is het echter een raadsel welke kleuren nu juist de ideale zijn. Wij maken een overzicht van de vier verschillende kleurtypes die verbonden zijn aan de vier seizoenen. Elk type heeft een kleurenpalet wat kledij betreft. Benieuwd naar jouw kleurtype? Ontdek het hieronder.

Lentetype

Lentetypes hebben een licht tot midden goudbruine of roodblonde haarkleur, soms met een rossige schijn. De ogen zijn blauw, lichtgroen of lichtbruin, maar nooit heel donker. Het lentetype heeft ook vaak sproetjes. Lentetypes hebben een huid die moeilijk bruint in de zon.

De kleuren die het best passen bij een lentetype zijn lichte pasteltinten, goudbruin, mosgroen, inktblauw, grasgroen, koraalrood en alle zandkleuren. Je kledij kan je online kopen bij Zalando en selecteren op kleur. Zo kies je vanaf nu nooit meer de verkeerde kledij!

lentetype

Zomertype

Een zomertype kan je herkennen aan het (licht)blonde, asblonde of bruine haar. Deze types hebben nooit een rode of gouden schijn in het haar. Zomertypes hebben blauwe, grijsblauwe of grijsgroene ogen. Hun lichte huid heeft een koele ondertoon. In de zomer verbranden ze over het algemeen redelijk snel.

Zomertypes kiezen beter voor blauwgrijs, pastel, blauwgroen, grijsbruin, licht vanillegeel, poederroze, lavendel, framboze of aubergine. Je vermijdt beter de kleuren zwart, wit, beige, oranje, goud en te felle kleuren. Neem een kijkje in de webshop van ZEB voor jouw ideale kleuren.

zomertype

Herfsttype

Het derde kleurtype is het herfsttype. Herfsttypes herken je aan hun donkerblonde tot donkerbruine haar, soms met een koperen gloed. De ogen zijn meestal groen, lichtbruin of hazelnootkleurig. Herfsttypes hebben een lichte huid, met in de zomer soms sproetjes. Hun bruine kleur van de zomer behouden ze langer.

De kleuren die het best passen bij een herfsttype zijn: beige, oranje, mosgroen, mosterd, kaki en koffiebruin. Roze, blauw en grijs laat je als herfsttype beter aan de kant liggen. Neem een kijkje in het aanbod van Sarenza voor jouw ideale kleurencombinaties.

herfsttype

Wintertype

Als wintertype heb je vaak een bleke tot licht getinte huid met een blauwe ondertoon, zonder sproetjes. Het haar is donkerbruin tot zwart en de ogen meestal felblauw, grijs of juist donkerbruin of zwart. Ook Aziatische en personen met een donkerdere huidskleur behoren vaker tot deze categorie.

Wintertypes moeten zeker gaan voor heldere en felle kleuren met liefst een blauwe of koude ondertoon. Kies in de webshop van La Redoute voor kobaltblauwe, smaragdgroene en robijnrode kledij. Ook aubergine, zwart, antraciet en violet zullen jou beeldig staan. Nu je jouw kleurtype kent, kan je nooit meer verkeerde aankopen doen.

wintertype

Laat hier je reactie achter.