Welke telefoons kunnen draadloos opladen? Wij vertellen het jou!

Welke telefoons kunnen draadloos opladen? Wij vertellen het jou!

De technologie staat niet stil. Bij wijze van spreken werd gisteren het Gsm-toestel uitgevonden en vandaag kunnen we plooibare smartphones kopen. Met deze technologische revolutie kwam ook de draadloze oplader in beeld. En geef nu zelf toe: wat is er handiger dan geen kabels meer te moeten kopen om die smartphone telkens weer op te laden? In dit artikel bieden wij een antwoord op de vragen “Wat is draadloos opladen eigenlijk?” en “Welke telefoons kunnen draadloos opladen?” .

Draadloos opladen, hoe werkt dat nu eigenlijk?

Om jou moeilijke fysica-termen te besparen (we snappen ze zelf ook niet helemaal), leggen we jou het principe van draadloos opladen eenvoudig uit. Dit principe klinkt bijna een beetje als magie, nietwaar? En toch is dit vrij makkelijk te verklaren. De technologie die schuilgaat achter het draadloos opladen, heet Qi. Door middel van deze technologie wordt een elektromagnetisch veld gecreëerd tussen de oplader en het Gsm-toestel. De stroom wordt via dit veld overgedragen van lader naar telefoon. Nu rijst er uiteraard een tweede vraag: “Welke telefoons kunnen draadloos opladen?”. Wij bieden het antwoord daarop in de volgende paragraaf!

Welke telefoons kunnen draadloos opladen? Lees hier

Welke telefoons komen nu in aanmerking voor dat draadloos opladen?

Het antwoord op de vraag “Welke telefoons kunnen draadloos opladen?” is een beetje teleurstellend. Hoewel deze technologie al even bestaat, komen vrijwel enkel recente toestellen in aanmerking voor draadloos opladen. Je kan oudere toestellen draadloos opladen, maar dan is de aankoop van een extra accessoire noodzakelijk. Wij zetten alvast de meest courante toestellen die deze technologie ondersteunen, op een rijtje:

  • Apple:

Vanaf Iphone 8 en recentere modellen

  • Samsung:

Vanaf Samsung Galaxy S6, Samsung Note 8 en Samsung W2016

  • Huawei:

Huawei Mate20 Pro

  • Nokia

Nokia Lumia 1520, 735, 830, 920, 928, 930; de Nokia Lumia 929 (Icon); Nokia 8 Sirocco en Nokia 9 PureView

  • Google

Google Nexus 4, 5 en 6; de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL

Mocht je interesse hebben om een draadloze lader aan te schaffen, dan kan dit hier. Indien je een draadloze oplader wil kopen, kan je tegelijk besparen op je telefoonrekening. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *