WinterBBQ gezellig samen zijn

WinterBBQ gezellig samen zijn

De zomer gaat voor ons hand in hand met rijkelijke BBQ-festijnen. Maar BBQ is een festijn dat op elk moment van het jaar een heerlijke tijd kan zijn. WinterBBQ wordt de dag van vandaag steeds populairder. Het concept blijft hetzelfde: een BBQ, een groep vrienden en/of familie en lekkere stukjes vlees. ’s Winters maak je het extra gezellig met fleecedekentjes, vuurkorven en een gezellig muziekje op de achtergrond. Ook es zo’n gezellige winterBBQ voor je vrienden organiseren? Enkele tips!

Warme wol

De grote showstopper voor een gezellige winterBBQ is voor velen de kou. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om komaf te maken met koude temperaturen! Keep it simple en breng je gasten op voorhand op de hoogte van je plannen. Zo kunnen ze zich met warme kledij en schoenen voorbereiden. Tegenwoordig zijn gebreide mutsen en sjaals hotter dan hot en dus al 1 reden meer om toch die winterse BBQ te organiseren.

buiten bbq nele is mooier

Warm terras

Verwen je gasten met een extra vuurtje. Naast de BBQ, het centrale element, zijn vuurkorven en BBQ Bijbel van Peter De Clercq ook onmisbaar voor een geslaagde winterBBQ. Er zijn verschillende modellen van vuurkorven op de markt die een extra gezellige toets aan je samenzijn geven. Ben je geen fan van vuurkorven, dan is een terrasverwarmer misschien een betere optie. Deze verwarmers plaats je waar je wil en verspreiden een aangename temperatuur waardoor je gasten de kou niet zullen merken! Een terrasverwarmer vind je online in verschillende prijscategorieën. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Fun waar je een mooi en gedetailleerd overzicht vindt.
Maak je winterBBQ extra gezellig door kerstverlichting op te hangen, fleecedekentjes te voorzien en een gezellig muziekje op de achtergrond af te spelen.

buiten bbq verwarmpaal

De juiste BBQ

Dé ster van je winterBBQ is uiteraard je BBQ-toestel zelf. Tegenwoordig kan je kiezen uit verschillende modellen die op verschillende manieren werken. Hou je niet van het gesukkel met houtskool, opteer dan voor een gasBBQ. Dit type BBQ steek je in een handomdraai aan en je bakt net zoals binnen in de keuken op een pan. Het enige nadeel van dit type BBQ is dat je het authentieke BBQ-gegeven mist. Een houtskoolbbq, zoals een klassieke Weber, geeft je de warmte en gezelligheid van een echte, typisch BBQ zoals we het kennen. Je maakt er niet alleen heerlijke stukken vlees en andere gerechtjes op klaar, het hout geeft je vlees een unieke en heerlijke extra smaaktoets die geen enkele BBQ je zal nageven.

buiten bbq sneeuw

Stukje vlees

In de winter zetten we traditioneel wild op het menu. Everzwijn, hertenkalf, fazant… het zijn een voor een heerlijke stukken vlees die op de BBQ nog beter tot hun recht komen. Weet je niet zo goed wat te kiezen en waar je inspiratie te halen, dan raad ik je de BBQ Bijbel Peter De Clercq aan. In dit boek vind je een bloemlezing van de beste BBQ recepten terug die de beste BBQ’er ter wereld al uitprobeerde en ook in zijn eigen restaurant serveert. Het boek is verkrijgbaar in de meeste boekhandels of online te bestellen via Bol.com. Een lekker stukje wild gaat gepaard met seizoensgroentjes zoals broccoli, wortelen, raapjes of groene kool. Eindeloze mogelijkheden. Om het winterse karakter te onderstrepen, hou je het best bij warme groenten. Een lekkere aardappelgratin of gepofte aardappelen zijn een ideaal bijgerecht.

buiten bbq vlees

Dessertje?

Amerikaanser kan haast niet, maar marshmallows zijn een echte hit tijdens een BBQ. Je hebt het ongetwijfeld al in heel wat films gezien: een marshmallow op een stokje boven het vuur en smullen maar! Probeer het zelf eens uit en je zal zien dat dit nu eens niet ‘alleen in de film’ bestaat maar ook in realiteit een heerlijke lekkernij is!

Maak van het samenzijn met je vrienden dit jaar eens iets speciaals en kies voor een gezellige winterBBQ! Ondanks de kou kan dit een warm en overdonderend succes zijn!

buiten bbq marshmallow

Laat hier je reactie achter.