Witte sneakers onderhouden met deze tips

Witte sneakers onderhouden met deze tips

Witte sneakers zijn ook deze zomer terug hip & happening. Niet onlogisch, want ze zijn gewoon tijdloos. Je wil er natuurlijk alles aan doen om ze stralend wit te houden. Maar hoe pak je dit het best aan? Wij geven alvast enkele tips waardoor witte sneakers onderhouden voortaan een fluitje van een cent wordt!

Beter voorkomen dan genezen

Net een paar nieuwe sneakers gekocht? Gebruik dan best een beschermende spray om vocht en vlekken op voorhand te vermijden. Je wilt toch niet dat je gloednieuwe sneakers meteen vuil worden?

Lederen sneakers

Duiken er soms opvallende krassen op in je lederen sneakers? Geen zorgen! Met wat vaseline werk je die krassen zo weg. Smeer een vleugje vaseline op een doek en wrijven maar!

Vlekken op je sneakers? Ook daar is een simpele oplossing voor. Witte tandpasta zonder gel en een tandenborstel doen de truc. Haal wel de veters uit je schoenen, want deze worden best niet te nat. Breng de tandpasta aan en na amper 10 minuten te laten inwerken, verwijder je de tandpasta met een vochtig doekje. Toch nog niet helemaal proper? Blijf dit dan herhalen tot ze weer volledig wit zijn.

Een andere handige tip is het gebruiken van baking soda. Neem een kom en meng de baking soda met water. Blijf dit doen tot er een soort van pasta ontstaat. Breng de pasta aan op je sneakers en schrob ze volledig proper met een schuursponsje. Haal de baking soda er daarna af met een vochtig doekje.

witte sneakers leder

Stoffen sneakers

Heb je stoffen schoenen? Dan gebruik je best een kleurhersteller. Vooraleer je dit toepast, verwijder eerst stof en vuilresten van je sneakers. Schud het flesje alvorens je de kleurhersteller aanbrengt. Spuit in draaiende beweging en laat het zo’n 10 minuten drogen. Blijft er toch nog vuil achter? Ga er dan nog eens over met een zacht doekje.

Werkt dit niet? Dan kan je ze ook altijd een grondige wasbeurt geven door ze in de wasmachine te stoppen. Steek ze wel in een stoffen zak, zoals een waszak. Niet te warm wassen of ze worden beschadigd.

witte sneakers stof
Je witte sneakers onderhouden is zo gebeurd dankzij deze tips!

Laat hier je reactie achter.