Zelf haar knippen: Tips & tricks

Zelf haar knippen: Tips & tricks

Kapper gesloten of volgeboekt? Geen tijd om een afspraak te maken? Of gewoon geen zin om opnieuw een grote som geld uit te geven aan een knipbeurt waar je na een maand niks meer van merkt? En toch wil je een nieuwe look? Bij jou thuis zelf haar knippen is de oplossing! Lees hier een paar tips en tricks over hoe jij jouw haar foutloos kunt knippen.

vrouw zelf haar knippen
Keep it simple

Ga niet meteen voor de moeilijkste kapsels en knip jezelf al zeker geen frou frou. Hiervoor wacht je toch best even op een plaatsje bij je kapper om een fiasco te voorkomen. Wat je wel kunt doen is de puntjes van je haar bijknippen, wat meer model in je haar knippen en je haar scheren of trimmen met de juiste haartools natuurlijk.

Benodigdheden

Om het echt goed te doen heb je een aantal spullen nodig. Meestal heb je wel al een gewone kam en haarborstel thuis liggen die je kunt gebruiken, maar met een gewone keukenschaar kun je niet beginnen. Een scherpe kappersschaar of een goede trimmerset is key voor een geslaagde knipbeurt.

Tutorials

Om het nog makkelijker te maken kan je tutorials op youtube stap voor stap volgen voor een mooi resultaat. Wij hebben er alvast een paar verzameld voor verschillende kapsels die je kan uitproberen.

Haar recht knippen

Haar in laagjes knippen

Haar knippen man

Zelf haar knippen kan best eng lijken, maar met de juiste tools en tutorials kom je er wel. Het resultaat dat je meestal bij de kapper krijgt zal je waarschijnlijk niet zelf kunnen bereiken, maar je haar zal toch terug gezond zijn en er fris uitzien. Ziet je kapsel er tiptop in orde uit? Laat je huid dan ook stralen met deze makkelijke routine voor gezichtsverzorging.

Laat hier je reactie achter.