Zelf pizza maken

Zelf pizza maken

Pizza is van heel veel mensen het favoriete gerecht. We gaan massaal uit eten bij de Italiaan en elke diepvries in Vlaanderen heeft minstens 1 diepvriespizza liggen. Zelf pizza maken lijkt een titanenwerk terwijl het zeer simpel kan en bovendien dolle pret is. Bij ons gaat die traditie al meer dan 10 jaar mee en nu doen we het samen met de kids.

De basis

Pizzadeeg is de basis van elke goede pizza. Je kan de deeg zelf maken maar je kan ze evengoed kant-en-klaar kopen in alle grootwarenhuizen bij jou in de buurt. Zelf pizzadeeg maken, neemt niet veel tijd in beslag maar het deeg moet even rusten dus je moet het wel even op voorhand worden klaargemaakt. Kant-en-klaar pizzadeeg vind je in alle formaten en vormen in de frigo of diepvriesafdeling van de meeste grootwarenhuizen zoals Delhaize, Colruyt, Albert Heijn en Carrefour.

zelf pizza maken deeg

Toppings

Het leuke aan zelf pizza maken is dat je helemaal zelf kan kiezen wat je erop legt. Geen keuzes maken tussen Margherita, Funghi, Prosciuto. Je strijkt de bodem van de pizzadeeg in met tomatensaus, dat is het meest standaard en dan kan je helemaal zelf kiezen wat je er verder nog aan toevoegt. Zelf pizza’s maken is een plezier voor klein én groot!

zelf pizza maken top

Bakken

Het bakken van de pizza is de final touch van het zelf pizza maken. Bij gebrek aan een echte bakoven, schuiven we meestal de pizza op een rooster in de oven en laten we die een 15-tal minuten bakken op een hoge temperatuur. Het resultaat is doorgaans een lekkere pizza maar met een zachte korst. En wie houdt er nu niet van een zachte pizzakorst? Deze zomer experimenteerden we met het bakken van pizza’s op de BBQ. Met een speciale pizzasteen boven de houtskool of gasbrander kwamen we het dichtst bij een echte authentieke pizza. Zo’n pizzasteen kan je trouwens niet alleen op de BBQ gebruiken maar ook in de oven. Een pizzasteen in de oven brengt je ook wel dichtbij het heerlijke authentieke pizza-resultaat.

zelf pizza maken toppings

Aanvallen

Bij ons is het de gewoonte om het pizzadeeg te verdelen in partjes zodat we elk ons eigen deeltje kunnen beleggen. Met een goede pizzasnijder bij de hand, neemt iedereen zijn stuk en smullen maar!

Hou je van het specialere werk, dan zijn er heel wat kookboeken waar je tips en inspiratie kan vinden om zelf pizza te maken!

 

 

Laat hier je reactie achter.