Zelf shampoo maken leer je met deze handige tips!

Zelf shampoo maken leer je met deze handige tips!

Heb je ooit de achterkant van je bus shampoo erbij genomen? Bekijk deze even en tel de ingrediënten die je echt kent, of deze die op zijn minst natuurlijk zijn. Bij nader inzien is shampoo een mengelmoes van een heleboel chemische stoffen. Deze kunnen ervoor zorgen dat, bij gebruik op lange termijn, je haar eerder wordt beschadigd dan verzorgd. Wist je trouwens dat shampoo even nefast is voor het milieu als de uitlaatgassen van auto’s? Om die reden leer je met dit artikel zelf shampoo maken.

Zelf shampoo maken, dat doe je zo!

Laten we eerlijk zijn. Er zijn veel ingrediënten die goed zijn voor je haar. Je kan zelfs avocado gebruiken. Lees hier hoe je zelf je avocadoplant kweekt! Je zou jouw zelfgemaakte shampoo dan ook volledig kunnen customizen. Ooit was baking soda een veel gebruikt middel, maar vele mensen gaven aan dat, na verloop van tijd, hun haar begon af te breken. In dit artikel beperken we ons dan ook tot een eenvoudig receptje zonder gebruik van baking soda. Zo kan jij zelf shampoo maken die je haar zal doen stralen!

Benodigde ingrediënten:

  • 2 eetlepels castille zeep
  • 6 eetlepels water
  • 15 druppeltjes van een essentiële olie naar keuze
  • Voor droog haar: voeg 1 theelepel jojoba olie toe

Meng al deze ingrediënten samen tot je een papje bekomt. De essentiële olie zorgt voor een aangename geur. Voor mensen met droog haar is het aangeraden om een theelepel jojoba olie toe te voegen. Indien je liever een andere olie dan jojoba gebruikt, is dit ook zeker goed.

Belangrijk om te onthouden

Ziezo, nu ben je klaar om de shampoo-detox te ondergaan! Was je haar om de 3-4 dagen met je zelfgemaakte shampoo. Zelf shampoo maken is zeer eenvoudig, maar no poo vereist ook volharding! In de eerste 2 tot 3 weken zal jouw haar even moeten wennen aan het ontbreken van al die chemische stoffen. Hierdoor zou je haar vet kunnen aanvoelen. Het is op dit moment dat velen de mist ingaan. Mensen denken dat de shampoo voor hen niet werkt. Echter, je haar en hoofdhuid hebben ook tijd nodig om hun balans te herstellen. Eens je door deze fase bent, zullen jouw haar en het milieu je enorm dankbaar zijn!

Laat hier je reactie achter.