Een zelfgemaakt haarmasker maken, dat doe je zo!

Een zelfgemaakt haarmasker maken, dat doe je zo!

Last van droog en pluizig haar? Je bent heus niet alleen! Gedurende de wintermaanden hebben onze haren last van de koude temperaturen en ook de wrijving met dikke, wollen truien kunnen het haar uitdrogen. Helaas zijn ook de zomermaanden niet ideaal voor onze haardos. Door zonlicht, chloor en het zout afkomstig uit het zeewater verdroogt je haar veel makkelijker. Gelukkig kan je dit zelf snel en makkelijk verhelpen! Lees verder en ontdek hoe je begint aan een zelfgemaakt haarmasker!

Benodigdheden voor de bereiding van het zelfgemaakt haarmasker

  • 1 volledige, rijpe avocado
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 koffielepel kokosolie
  • kom of potje
  • vork
  • haarkapje of plastic folie

(hoeveelheden voor middellang tot lang haar)
Zelfgemaakt haarmasker maken thuis

Bereiding avocado-haarmasker

Lepel de avocado uit, plaats de inhoud in een kom of potje en plet het vlees met een vork. Indien de kokosolie hard is, verwarm je deze best even in de microgolf tot ze vloeibaar is geworden. Voeg vervolgens de olie en de honing toe aan de avocado en meng het geheel tot een mooie brij. Ziezo, je zelfgemaakt haarmasker is klaar om aan te brengen!

Werkwijze voor aanbrengen van het haarmasker

Indien je vlekken wil vermijden, kan je een oud T-shirt aantrekken of een handdoek op je schouders leggen. Breng vervolgens het haarmasker aan over de volledige haarlengte. Steek je haar op en doe er een douchekapje of plastic folie overheen.

Hoe lang je het zelfgemaakte haarmasker nu precies laat intrekken hangt af van je eigen voorkeur. Je kan ervoor kiezen om het 10 minuutjes te laten inwerken, een uur of zelfs een hele nacht. Nadat je het masker hebt laten intrekken, was je je haar zoals je dat gewoonlijk zou doen.

Nu heb je geleerd hoe je eenvoudig een zelfgemaakt haarmasker kan creëren! Hoe vaak je het haarmasker gebruikt, hangt volledig af van je eigen voorkeur. Indien je nog iets verder wil gaan in de creatie van je masker, kan je zelf je eigen avocadoplant kweken!

Veel DIY-plezier en vooral: enjoy your me-time!

Laat hier je reactie achter.