Zwangerschapswoordenlijst

Zwangerschapswoordenlijst

Je verwacht binnenkort je eerste kindje? Een nieuw avontuur staat op je te wachten en je zal geregeld op visite moeten bij de gynaecoloog en het ziekenhuis. Als je jou als zwangere vrouw aanmeldt bij een verloskundige wordt er voor jou een zwangerschapskaart aangemaakt. Hier worden al jouw resultaten van de onderzoeken op genoteerd. Ook enkele bijzonderheden of jouw medische voorgeschiedenis zal hierop worden vermeld.

Hoogstwaarschijnlijk ben je op dat moment nog niet op de hoogte van al deze medische zwangerschapstermen en dus komt een zwangerschapswoordenlijst zeker van pas.

zwangerschapswoordenlijst

De zwangerschapskaart

Op de zwangerschapskaart staan alle gegevens ingevuld die van belang zijn bij de zwangerschap, de uiteindelijke bevalling en het kraambed. Deze kaart met tal van zwangerschapstermen draag je best steeds bij je in geval van nood. Op deze manier hebben hulpverleners alle nodige informatie voorhanden. Hierop staan persoonlijke gegevens zoals geboortedatum, lengte, bloedgroep, gewicht en een heleboel andere (medische) zaken. Hieronder leggen we enkele zwangerschapstermen uit in onze zwangerschapswoordenlijst.

Zwangerschapswoordenlijst:

Laat hier je reactie achter.