Tanden bleken diy: maak zelf je tanden eenvoudig witter!

Tanden bleken diy: maak zelf je tanden eenvoudig witter!

De mond en tanden geven snel een indruk van iemands hygiëne. Het zijn ook vaak de eerste dingen waarop mensen letten bij een eerste ontmoeting. Het is algemeen geweten dat koffie, cola en andere bruine dranken gele tandaanslag kunnen veroorzaken. Met behulp van deze tanden bleken diy is het mogelijk om oppervlakkige vlekken te verwijderen waardoor je tanden er witter gaan uitzien!

Benodigdheden om de tanden thuis natuurlijk te bleken

  • Baking soda

Een eenvoudige manier om je tanden thuis te witten, is poetsen met baking soda. Baking soda zit ook vaak verwerkt in tandpasta’s die je tanden zogenaamd witter maken. Je neemt een kleine hoeveelheid baking soda (vergelijk het met de hoeveelheid zout die je op je eten zou strooien). Vervolgens maak je je tandenborstel nat en dop je deze in het witte poeder. Doe dit slechts een paar keer want overmatig gebruik kan het tandglazuur ernstig aantasten.

  • De schil van een sinaasappel

Je kan je tanden optisch witter maken door de witte kant van een sinaasappelschil tegen je tanden te wrijven. In de schil zit een zuur dat het vuil van je tanden zal “bijten”. Poets je tanden hierna zodat het zuur weer wordt verwijderd.

thuis tanden bleken

  • Aardbei

Een andere mogelijkheid om je bovenste tandlaag proper te maken, is de witte kern van een aardbei over je tanden wrijven. Ook de aardbei bevat een zuur dat je tandglazuur reinigt. Poets na deze tanden bleken diy grondig je tanden opdat je het zuur verwijdert.

Opgelet met het gebruik van de tanden bleken diy

Wij raden aan om de tanden bleken diy slechts enkele dagen na elkaar toe te passen. Overmatig gebruik van deze middeltjes kan immers het tandglazuur aantasten. Dit wil je absoluut vermijden aangezien het tandglazuur verantwoordelijk is voor de kleur van je tanden. Eenmaal het tandglazuur weg is, komt je tandbeen tevoorschijn wat van nature een gele kleur heeft. Ook kunnen je tanden gevoeliger worden bij overmatig gebruik van de diy.

Wil je dat ook de rest van je lichaam er op zijn best uitziet? Lees hier onze tips voor een summerproof body!

Laat hier je reactie achter.